Top 25 populairste vrouwelijke kattennamen van 2021 (2024)

FTC-openbaarmaking:Deze site bevat affiliatielinks. Als u er op klikt en een aankoop doet, verdien ik mogelijk een kleine commissie zonder extra kosten voor u. Ik sluit me alleen aan bij producten die ik echt nuttig vind, en commissies helpen deze blog te ondersteunen.

Verwant

Top 25 Most Popular Female Cat Names of 2021 (1)

Voor naamnerds is januari een tijd om de nieuwste naamtrends te ontdekken. Maar naamkaartjes zijn niet alleen voor menselijke baby's! Kattenouders besteden vaak net zoveel aandacht aan de namen van hun harige kinderen. Daarom leek het ons leuk om uit te zoeken wat de populairste kattennamen van het afgelopen jaar waren. De juiste etiquette zegt dat dames eerst gaan! Dus voor dit specifieke bericht onthullen we de Top 25 van meest populaire vrouwelijke kattennamen van 2021.

Meest populaire vrouwelijke kattennamen, 2021

25. Prinses

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben hier niet in het minst verbaasd over. De naam Princess is voornamelijk van Engelse afkomst en betekent ‘koninklijke dochter’.Verrassing, verrassing!Omdat elke kattenouder weet dat katten verwachten als royalty behandeld te worden, is het logisch dat Princess een populaire naam is geworden!

24. Lulu

Lulu is een bijnaam voor namen als Louise of Luella. Maar het is ook gebruikelijk geworden als een op zichzelf staande naam. De Arabische oorsprong van Lulu betekent ‘parel’, terwijl de Engelse oorsprong ‘beroemde krijger’ betekent. Hoe dan ook, beide betekenissen lijken redelijk goed bij de persoonlijkheid van de gemiddelde poes te passen.

23. Kokos

Dit is misschien wel een van deliefstevrouwelijke kattennamen!Woordspeling bedoeld.Coco betekent ‘chocoladeboon’. Als ik moest raden, zou ik zeggen dat de populariteit van deze naam veel voorkomt bij katten met donkere vachtkleuren. Dus als je een kat hebt met een vacht in de kleur bruin, bruin of zwart, dan is Coco een passende naam. Als je bedenkt hoeveel chocoladeliefhebbers er zijn, is het logisch dat katteneigenaren willen dat hun harige vrienden geassocieerd worden met een heerlijke traktatie.

22. Phoebe

De naam Phoebe is van Griekse oorsprong en betekent ‘helder’ of ‘stralend’. Met dit in gedachten hoeft het geen verrassing te zijn dat Phoebe in de Griekse mythologie de godin was van het ‘heldere intellect’ en ‘profetie’. Phoebe stond ook bekend als geassocieerd met de maan. Ik weet zeker dat veel katten het waarderen om verbonden te zijn met een naam die zulke eervolle betekenissen heeft!

21. Ellie

Ellie komt uit een aantal namen zoals Eleanor, Elizabeth, Ella en Ellen. De Engelse oorsprong van Ellie betekent ‘helder schijnende’, terwijl de Griekse oorsprong ‘schijnend licht’ betekent. Vrouwelijke katten laten meestal weten dat zij de ster van het huis zijn. We kunnen dus zien dat Ellie nogal passend is.

20. Kiki

Kiki’s Franse afkomst betekent ‘dubbel geluk’. Je kent Kiki misschien ook als een jargonterm voor een 'feest met goede muziek en goede vrienden'. Ik vermoed dat fans van de Japanse animatiefilmKiki's bezorgservicedragen ook bij aan de populariteit. Over het algemeen is Kiki een leuke naam, een naam die je doet glimlachen.

19. Molly

Dit zou geen verrassing moeten zijn voor iedereen die bekend is met kattentermen. Voor degenen onder u die niet bekend zijn: Molly is een algemene bijnaam die wordt gebruikt voor poezen van elke leeftijd. De naam Molly heeft ook een Hebreeuwse oorsprong en betekent ‘bitter’, terwijl de Ierse oorsprong ‘ster van de zee’ betekent. Als extra leuk weetje: Molly was oorspronkelijk een bijnaam voor Mary.

18. Rosie

Als je vermoedt dat Rosie 'roos' betekent, heb je gelijk. Sommige namen spreken voor zich! Wij denken dat deze naam een ​​mooie optie is voor een lapjeskat of een andere katachtige met rode accenten in hun vacht. Kort, lief en klassiek, deze naam past gemakkelijk bij een mooie kat.

17. Peper

Soms komt naaminspiratie uit het kruidenrek! De naam Pepper betekent ‘hete specerij’. Dankzij de specerijen die je waarschijnlijk op tafel hebt staan, is Pepper geschikt voor katten met vachtkleuren variërend van grijs tot zwart.

16. Stuiver

Penny is traditioneel een bijnaam voor Penelope. Maar tegenwoordig wordt het vaak als standalone gebruikt. De naam is van Engelse oorsprong en betekent ‘wever’. Deze naam zou dus vooral passend kunnen zijn voor een kat die graag op stof knedt! Het kan ook een solide keuze zijn voor fans van PennyDe oerknaltheorie. Mist iemand anders die show, of ligt het aan mij?

15. Olijf

Het blijkt dat olijven niet alleen geschikt zijn voor mediterrane of Italiaanse maaltijden. De naam Olive is van Latijnse oorsprong en betekent, geen verrassing, ‘olijfboom’. De zusternaam, Olivia, stond in 2020 op nummer 1 van de populairste babymeisjesnaam in de Verenigde Staten. Misschien kennen de meeste kattenouders een Olivia, dus kiezen ze de meer simplistische Olive als hun kattenvriend.

14. Wilg

Willow is van Engelse oorsprong en betekent ‘wilg’. Terwijl sommige kattenouders deze naam kiezen vanwege de aardse aantrekkingskracht, kijken anderen misschien naar de diepere betekenis van de naam. Deze naam is een doordachte keuze voor een poes, omdat wilgen geassocieerd worden met elegantie en gratie.

13. Sofie

Sophie is eigenlijk de Franse vorm van de Griekse naam Sophia. Met een naam die zacht en lief klinkt, is het geen wonder dat deze populair is geworden onder vrouwelijke kattennamen. De naam Sophie betekent ‘wijsheid’, wat passend is voor een katachtige. Katten weten tenslotte wat belangrijk is in het leven: dutjes en eten. Dat isWAAR wijsheid.

12. Madeliefje

De naam Daisy betekent “dagoog” en is van Engelse oorsprong. In feite is deze betekenis de reden waarom madeliefjebloemen podia werden genoemd. Het blijkt dat de kop van een madeliefje 's nachts sluit en' s ochtends weer opengaat. Ter ere van het klassieke margriet vinden wij dat deze naam perfect past bij een kat met witte vacht. Of als je een Amerikaan bent, kun je deze naam ook gebruiken als een knipoog naar Daisy Sour Cream.Geen oordeel hier!

11. Cleo

Cleo is een bijnaam voor Cleopatra, maar op zichzelf klinkt het nog steeds als een sterke naam. De naam Cleo is van Griekse oorsprong en betekent ‘trots’, ‘glorie’ en ‘de gevierde’. Het zou me niet verbazen als kattenouders Cleo kiezen alleen maar vanwege de historische Cleopatra. Omdat katten ooit door de Egyptenaren werden aanbeden en Cleopatra de koningin van Egypte was, past deze naam bij de kleine 'koningin' in je huis.

10. Lola

De Top 10-lijst begint met Lola, een korte vorm van de Spaanse naam Dolores, wat 'verdriet' betekent. De naam Lola betekent ‘dame van smarten’, wat bijbelse wortels heeft. Vrouwe van Smarten is ook een van de vele titels van de Maagd Maria, waar deze naam van is afgeleid. Ik vraag me af hoeveel het geliefde nummer "Copacabana" te maken heeft met de populariteit van deze naam. Maar zelfs als je kat geen showgirl is met ‘gele veren in haar haar’, is Lola nog steeds een lieve en leuke naam.

9. Zoë

Zoë is een Griekse naam en betekent ‘leven’. Geloof het of niet, deze naam heeft ook bijbelse wortels. In de derde eeuw vertaalden Alexandrijnse joden de naam Eva van het Hebreeuws naar het Grieks, waardoor het Zoë werd. Zoals je misschien al geraden hebt, is Zoey een populaire variant van Zoe. Maar uit wat we tot nu toe hebben geleerd, lijkt het erop dat kattenouders de voorkeur geven aan ‘korte en lieve’ namen voor hun kattenvrienden.

8. Stella

Stella is van Latijnse oorsprong en betekent ‘ster’. Omdat elke kat denkt dat hij of zij de ster van het huis is, denk ik dat de redenering achter de populariteit van deze naam voor zich spreekt. En natuurlijk, wie kan de beroemde scène vergetenEen straatauto genaamd Desire? We hopen dat je nooit een Stanley hoeft te doen om de aandacht van je Stella te trekken!

7. Chloë

Chloe komt uit het GrieksKhloeen betekent ‘bloeiend’, ‘jonge groene scheut’ en ‘vruchtbaarheid’. Chloe is een alternatieve naam voor Demeter, de Griekse godin van de oogst. Vanwege de betekenis van de naam werd ze in de lentemaanden Chloe genoemd. Chloe staat ook bekend als een van de eerste christelijke bekeerlingen uit het Nieuwe Testament. Gezien de sterke associatie van deze naam met de oogst, is het een uitstekende keuze voor een kat die in de lente is geboren.

6. Kat

Ik weet het.Deze is niet bepaald eenorigineelnaam voor een kat. Maar goed, het is passend, dus ik kan begrijpen waarom het een populaire keuze is geweest. Voor het geval je niet bekend bent: Kitty is niet alleen gereserveerd als kattennaam. Het dient ook als bijnaam voor Catherine. En hoewel moeilijk te verkrijgen, is het ook een op zichzelf staande naam voor meisjes. Geen grap, ik heb eigenlijk een vriend wiens moeder isechte naamis Kitty. Wat denken jullie, kattenliefhebbers? Is Kitty een goede naam of gaat dat te ver?

5. Nala

Beginnend in de Top 5-lijst is Nala. Als je bedenkt hoe geliefdDe Leeuwenkoningis, het zou niet schokkend moeten zijn dat deze naam zo hoog op de lijst staat. Het lijkt erop dat de schrijvers van die film veel aandacht aan de namen hebben besteed, omdat Nala van Afrikaanse afkomst is en 'succesvol', 'koningin', 'geschenk' en 'geliefde' betekent. Ik durf te wedden dat de internetberoemde Nala ook iets met zijn populariteit te maken heeft.

4. Lucie

Lucy is van Latijnse oorsprong en betekent ‘licht’. Het is ook een variant van de naam Lucielle. Misschien gebruiken sommige kattenouders het ter ere van de iconische Lucielle BallIk hou van Lucy. Met een zoete en vintage sfeer is deze naam een ​​klassieke keuze. En welke kat zou er niet trots op zijn vernoemd te zijn naar ‘America’s Sweetheart?’

3. Lelie

Deze naam komt, niet verrassend, van de leliebloem. Het is ook een bijnaam voor Lillian, Liliana en Lilith. Lelies symboliseren zuiverheid en onschuld. Deze bloem wordt in de Bijbel genoemd, waardoor het de traditionele bloem van Pasen is geworden, omdat het wordt beschouwd als een symbool van de opstanding. Gezien hoe puur en onschuldig onze harige vrienden zijn, vinden we het een perfecte naam.

Hier zijn een paar bonusverhalen over de lelie. In de Griekse mythologie vormde de vrouw van Zeus, Hera, een lelie met de melk uit haar borst. In de Romeinse mythologie was de godin van de schoonheid, Venus, jaloers op de schoonheid van de lelie en zorgde ervoor dat er een stamper in het midden groeide.

2. Bella

Bella betekent ‘mooi’ in het Italiaans, dus je kunt waarschijnlijk wel raden waarom dit de op een na populairste vrouwelijke kattennaam is! Zijn tenslotte niet alle katten mooi? Afhankelijk van hoe een bron de namen gemiddeld noemt, was Bella vorig jaar #1 of #2 voor vrouwelijke katten in 2020. Lees ons bericht overFeiten over vrouwelijke katten, je zult zien dat Bella nummer 1 heeft gemaakt. Maar het blijkt dat dit in 2021 veranderde. Laten we nu eens kijken welke naam de eerste plaats heeft gewonnen!

1. Luna

Luna betekent ‘maan’ in het Latijn. Wij denken dat deze naam een ​​goede keuze is voor een kat met een mysterieus karakter. Ik twijfel er ook niet aan dat Luna afkomstig isGelukkig Potterheeft bijgedragen aan zijn populariteit. Als je naar de eigenzinnige persoonlijkheid van dat personage kijkt, zie je hoe sommige katten op haar lijken. Vrouwelijk, mysterieus en lief, Luna is een van die namen waar je moeilijk niet van kunt houden. We vermoeden dat Luna nog een tijdje een van de meest populaire kattennamen zal blijven.

Bronnen

https://www.rover.com/

https://babynamen.com/

https://www.babycenter.com/

https://nameberry.com/

https://www.thebump.com/

https://www.denaambetekenis.com/

https://kidadl.com/

https://www.familyeducation.com/

https://www.theoi.com/

https://www.tuingidsen.com/

https://www.ftd.com/

Vrijwaring:Het Spinnende Journaal isnietop medisch gebied. Dit bericht is uitsluitend bedoeld voor amusem*ntsdoeleinden. Gebruik de informatie in dit artikel op eigen risico.Altijdmedisch advies inwinnen bij erkende dierenartsen.

Verwant

Verwant

Top 25 populairste vrouwelijke kattennamen van 2021 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 5633

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.